Borenović: Podržali smo Čovićevu inicijativu za spajanje općih i lokalnih izbora

Lideri stranaka koje čine vlast na nivou BiH podržali su inicijativu Dragana Čovića o spajanju lokalnih i općih izbora, rekao je danas u Sarajevu predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

“To je stav svih članica koalicije na nivou institucija, da imamo zajedničke lokalne i opće izbore 2018. godine i mislim da je to jedan vrlo korektan i pragmatičan prijedlog koji je došao od Dragana Čovića i mi smo ga prihvatili”, kazao je Borenović.

Borenović je rekao da je tokom veoma kontruktivnog sastanka razgovarano o životnim pitanjima te da je dogovorena inicijativa o smanjenju troškova lijekova za 11 do 12 odsto.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da nema nijednog razloga za nestabilnu parlamentarnu većinu.

“Nastavit ćemo da radimo i pratit ćemo efekte današnjeg dogovora za koji se nadamo da će biti realizovan”, rekao je Govedarica.

On je dodao da je danas razgovarao o plavom dizelu, pitanju koje je veoma značajno za poljoprivrednike i građane koji žive od te djelatnosti.

“To je bio jedan od uslova SDS-a i svakako ću iskoristiti priliku da razgovaram kako unaprijediti zakon o akcizama. Zaista nas raduje što smo se usaglasili da postoji potreba za plavim dizelom”, rekao je Govedarica.

U Sarajevu je danas održan sastanak članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Mladena Ivanića i Dragana Čovića sa liderima vodećih političkih stranaka u BiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović, NDP-a Dragan Čović i SBB-a BiH Fahrudin Radončić, te predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović.

Related posts