Bomba iz Zagreba, potvrđeno za medije: Ćiro pregovara sa Jedinstvom iz Bihaća!

Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, mogao bi se vratiti u naš fudbal.

Nakon što je prije nekoliko godina tuzlansku Slobodu vratio iz Prve lige Federacije BiH u našu elitu, Ćiro bi nešto slično mogao pokušati i sa bihaćkim Jedinstvom.

Proslavljeni trener u razgovoru za Faktor potvrdio je da je u pregovorima sa krajiškim ponosom.

– Da ti se pohvalim, nešto se pregovara – rekao je Ćiro za Faktor dodavši:

– Do utorka bi se sve moglo znati. Moram imati garancije da imaju ekipu koja može izboriti povratak u Premijer ligu BiH, što im je želja. Jedinstvo je klub koji ima tradiciju, ali ne znam imaju li kapacitet i kadar da to pretvore u djelo.

Imali bi na klupi legendarnog Ćiru, koji bi “pronašao” 11 lavova…

– Uistinu, tenutno sam u fenomenalnoj formi. Nikad nisam bio bolji, ali moram imati i ekipu. Džaba mi je što sam najbolji, ako mi lavovi “crknu”. Znam kakvi su Krajišnici borci. Hamdo Abdić Tigar je moj veliki prijatelj. Ozdravio je i drago mi je da je sada dobro – kazao je Ćiro.

Trener svih trenera prati i utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, a posebno se raduje večerašnjem meču Hrvatska – Nigerija.

– Nigerijci će primiti tri komada. Nemaju šanse protiv Hrvatske, koja će osvetiti i BiH zbog onog poraza na SP u Brazilu, kada je mojim Zmajevima poništen čist gol koji je postigao Edin Džeko. Hrvatska je najbolja i favorit je za titulu – istakao je Blažević, a na pitanje da li je bolja i od “njegove” Hrvatske koja je osvojila bronzu prije 20 godina u Francuskoj, kratko je rekao:

– Bit će bolji ako osvoje treće mjesto!

Related posts