Bolji od Bihaća: KK Cazin pobjednik KUP-a USK

Sinoć je u Sportskoj dvorani Luke u Bihaću odigran finalni susret KUP-a USK za 2017 godinu, a finalisti su bili domaćin KK Bihać i gosti iz Cazina, KK Cazin. Uspješniji su bili gosti iz Cazina i sasvim zasluženo osvojili ovogodišnji trofej kantona.

Prvo poluvrijeme susreta pripalo je domaćinu KK Bihać, koji je otišao na odmor sa četiri koša prednosti, a krajnji rezultat prvog dijela susreta je glasio 51:47 u korist KK Bihać.

U drugom dijelu susreta domaćini nisu uspjevali parirati iskusnoj ekipi Cazina, pa 3/4 susreta pripada KK Cazinu, rezultatski 18:23, a konačan rezulata 3/4 susreta glasi 69:70.

Zadnja četvrtina susreta pripada odlično raspoloženim Svitlici, Halkiću, Kapiću, Omanoviću i Volašu, u redovima KK Cazin, koji su večeras doista pokazali da su ekipa sa odličnim rosterom, pred predstojeću sezonu i zasigurno će igrati veoma važnu ulogu u okviru A2 Lige FBiH, kao i protekle sezone.

Iskrene čestitke ekipi KK Cazin na osvojenoj tituli KUP-a USK.

KK BIHAĆ – KK CAZIN 78:98 ( 51:47)

KK BIHAĆ: Hadžić, Selmanović 10, Alijagić 3, Washington 13, Alagić 18, Kulenović, Batinica 6, Pašić, Mazalović 22, Družić 4, Kecman 11, Šušnjar.

KK CAZIN: Halkić 16, H. Ibrahimpašić, Terzić, Adilagić, I. Ibrahimpašić, Omanović 13, Tatarević 9, Kapić 15, Volaš 10, Memić 2, Dragonjić 9, Svitlica 24.

Usksport.ba

Related posts