BMW M2 CSR dobio motor iz modela M3 i 610 KS

Njemački tuner Lightweight Performance je svoju pažnju posvetio BMW-u M2 te je znatno unaprijedio njegove performanse i izgled.

Lightweight BMW M2 CSR ne pokreće originalni motor namijenjen modelu M2, nego je tu šestocilindrični motor iz modela M3 i M4 koji sada razvija 610 KS i 767 Nm obrtnog momenta. Snaga je u odnosu na standardni model povećana za 245 KS.

Automobil sada od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto više od tri sekunde, prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 328 km/h. Motor može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmostepenim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi isključivo na stražnje točkove.

Karoserija je također dorađena te je poboljšana aerodinamika zahvaljujući prednjem spliteru agresivnijeg izgleda, masivnijem stražnjem spojleru, novom setu laganih naplataka sa Michelin Cup 2 gumama dimenzija 265/35-19 i 295/30-19.

Unutrašnjost je prepuna komponenti od karbonskih vlakana, a uljepšavaju je crveni ukrasi. Umjesto stražnjeg sjedišta je postavljen sigurnosni kavez.

Automobil je težak 1.371 kg, što znači da je lakši u odnosu na standardni M2 (1.564 kg). Unutrašnjost, krov, vrata, poklopac motora i prtljažnika su napravljeni od karbonskih vlakana.

Cijena još uvijek nije poznata, ali je tuner saopćio da kupci mogu preuzeti kompletno završen automobil ili poslati na tretman svoj već kupljeni M2. Kako god, sigurno je da dodatna snaga neće biti jeftina.

Related posts