Bliži se kraj za PlayStation 4, Sony razvija novu generaciju konzole

Šef Sonyjevog odjeljenja za PlayStation je kazao kako se bliži kraj životnog ciklusa za PS 4, što znači da će se u ovoj kompaniji polako okrenuti razvoju nove generacije konzole.

U posljednjih nekoliko mjeseci internetom su počele kružiti priče o novoj generaciji PlayStationa. Iz Sonyja, naravno, nisu htjeli komentarisati ove informacije, ali činjenica je kako je PlayStation 4 već godinama na tržištu te u kompaniji ne samo da razmišljaju o njegovom nasljedniku već su sigurno počeli i s razvojem PS 5.

Da u kompaniji sve više pažnje posvećuju novoj generaciji najpopularnije igraće konzole na svijetu, potvrdio je i komentar šefa PlayStation odjela Johna Kodere koji je tokom sastanka uposlenika kompanije rekao kako se bliži kraj životnog ciklusa PlayStationa 4.

Naravno, to ne znači kako će Sony uskoro prestati s prodajom četvorke jer će se te konzole prodavati i nakon što PS 5 stigne na tržište, ali jasno je kako se bliži vrijeme za novu generaciju s još jačim hardverom, boljom grafikom i nekim novim mogućnostima.

Kada je riječ o PlayStationu 5, tu konzolu ne treba očekivati ove godine, već negdje u drugoj polovini 2019. ili možda tokom 2020. godine.

Related posts