Bivši najbolji sportista Unsko-sanskog kantona: Ne mogu dobiti posao jer mi je otac RVI, a majka domaćica

Mito, korupcija, nepotizam i sve ostale anomalije koje se vežu za bosanskohercegovačko društvo natjerale su još uspješnu osobu da javno otvori dušu.

Bivši višestruki prvak Bosne i Hercegovine u kickboxingu, bivši prvak Balkana, bivši viceprvak Svjetskog kupa u Innsbrucku i najbolji sportista grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona za 2015. godinu Elvedin Dulić ovih dana na svom privatnom Facebook profilu napisao je jedan razočaravajući status.

“Toliko toga mi se nakupilo i toliko tuge u zadnjih par dana, da sam ovo jednostavno morao podijeliti s vama”, riječi su kojima je Dulić započeo svoj Facebook status.

U statusu ističe da se u proteklih pet godina prijavljivao na razne konkurse u želji da radi poslove u kojima se traže istaknute tjelesne sposobnosti i predispozicije – konkurs Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, konkurs granične policije, konkurs zatvorske policije, konkurs federalne policije, međutim nigdje nije “zadovoljio”.

“Nisam zadovoljio vjerovatno zbog toga jer mi je otac ratni vojni invalid, a majka domaćica”, istakao je aludirajući na činjenicu da mnogi na osnovu utjecajnih roditelja nađu svoje mjesto “pod suncem” iako zapravo ne zaslužuju obavljati tu dužnost.

Elvedin je potencijalno još jedan u nizu onih koji u potrazi za boljim životom namjeravaju napustiti granice naše zemlje, a na ovu temu koja je “prožvakana” milion puta stvarno ne treba trošiti riječi.

Za kraj ćemo samo istaći jednu od posljednjih rečenica u njegovom statusu koja ukratko označava masovnost ovakve društvene anomalije: “Nisam se predao, ali koliko je ovakvih kao ja?!”

Dodat ćemo da je nakon objave statusa Dulić počeo da volontira u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

su-lux.ba

Related posts