Bihaćko javno komunalno preduzeće Komrad dobilo novo vozilo kroz MEG projekat

U okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uspješno je realizirana nabavka specijalnog vozila za odvoz smeća za bihaćko javno komunalno preduzeće Komrad.

Zahvaljujući MEG Projektu Grad Bihać i UNDP izdvojili su po 150.000 KM kojima je nabavljeno novo vozilo koje će poboljšati usluge odvožnje otpada sa područja Grada Bihaća.

„Naša partnerska saradnja sa UNDP u BiH rezultirala je još jednim uspješno realiziranim projektom zahvaljujući kojem smo kupili novo vozilo za odvoz smeća i na taj način osnažili kapacitete našeg komunalnog preduzeća. Naravno od ranije su nabavljena vozila za čišćenje i novi kontejneri i uz kupovinu zemljišta JKP Komrad uspješno realizira svoje poslovne planove na čemu čestitam direktoru i svim uposlenicima“- istakao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Zahvalivši se Gradu Bihaću i UNDP u BiH na nabavci vozila za odvoz smeća, Mehura Selimović, direktor JKP Komrad istakao je da je ovo preduzeće također uspješno realiziralo i projekat nabavke kontejnera za staklenu ambalažu kroz GIZ Projekat.

„Zahvaljujući ovom projektu dobili smo 60 kontejnera za prikupljanje staklene ambalaže čime želimo osigurati našim građanima kontejnere u koje mogu odložiti stakleni otpad a koji će se kasnije reciklirati“ – istakao je direktor Selimović.

Izvor: Krajina.ba

Related posts