Bihaćki skup za mir i solidarnost s palestinskim narodom

Današnji dan na Gradskom trgu u Bihaću obilježen je jedinstvom i solidarnošću. Građani Bihaća i razna udruženja su se okupili kako bi izrazili svoju snažnu podršku Palestini i njenom narodu. Organizacija ovog skupa pripada Udruženju “Horizont”, koje je širom Bihaća i Bosne i Hercegovine poznato po mnogim aktivnostima, posebno po svojim humanitarnim naporima, dok je postavljanje zastava Palestine iniciralo i realiziralo Udruženje “Optimizam”, uz podršku Grada Bihaća. Zastave Palestine su ponosno podignute na nekoliko ključnih lokacija u gradu, uključujući zidine stare gradske jezgre.

Ovim emotivnim gestom, građani Bihaća željeli su poslati snažnu poruku solidarnosti s palestinskim narodom, osobito onima koji pate u Pojasu Gaze. Niz zastava Palestine, koje su istaknute širom grada, simbolizira zajednički glas podrške i suosjećanja prema žrtvama sukoba na Bliskom istoku.

“Na strani smo svih civilnih žrtava, bez obzira da li se radi o žrtvama na Palestine – Gaze, Izraela ili drugim žrtvama na čitavoj planeti Zemlji. Da bi se solidarisali sa žrtvama Gaze, nad kojima se ovih dana vrši brutalan zločin i progon, postavili smo zastave na više lokacija u našem gradu”, rekao je Vahid Zulić, predsjednik Udruženja Optimizam.

Ovom inicijativom, Grad Bihać i građani su zajedno izrazili snažnu solidarnost i suosjećanje prema Palestini i njenom narodu, pokazujući da zajedničkim naporima možemo poslati glas mira i podrške u najtežim trenucima.

Ponosno možemo reći da su Bišćani još jednom dokazali svoje veliko srce i spremnost da budu promotori mira i solidarnosti. Aferim!

Izvor: Biscani.net

Related posts