Bihać: Zasjedala Vlada USK, refleksije migrantske krize i dalje u fokusu pažnje

Govoreći o sigurnosnoj situaciji na području našeg kantona za prvih šest mjeseci ove godine i migrantskoj krizi, premijer Ružnić potvrđuje da je na hiljadu prijavljenih slučajeva provala i uništavanja privatnih objekata i posjeda, te sav teret i dalje snose isključivo nadležni u ovom kantonu i njegovi građani…

BIHAĆ, 22. jula – Nakon što je Vlada USK, dala saglasnost na upisnu kvotu studenata za Razlikovni studij Fakulteta zdravstvenih studija u Bihaću, danas se nije moglo udovoljiti zahtjevu Nastavno-naučnog vijeća ovog Fakulteta za proširenje liste sa oko 50 dodatnih studenata.

Ovo je, kako tvrdi premijer Mustafa Ružnić, neophodno učiniti, kako bi se mladi ljudi zadržali ovdje i kako ne bi otišli u druge gradove ili države, ali još uvijek nedostaje usaglašenost resornog ministarstva i senata odnosno rektora. Govoreći o sigurnosnoj situaciji na području našeg kantona za prvih šest mjeseci ove godine i migrantskoj krizi, premijer Ružnić potvrđuje da je na hiljadu prijavljenih slučajeva provala i uništavanja privatnih objekata i posjeda, te sav teret i dalje snose isključivo nadležni u ovom kantonu i njegovi građani. Zadatak državnih institucija, kaže, završava na granici Velečeva i Bosanske Otoke.  

Premijer Ružnić, cijeneći iskustva iz dosadašnjeg migrantskog toka prema ovom dijelu BiH, smatra kako Ministarstvo sigurnosti i entiteti jako dobro upravljaju migrantskom situacijom u ostalim dijelovima, tj. u svih devet ostalih kantona u Federaciji i manjem bh. entitetu na takav način što sve rade i sve čine da sve migrante i svu problematiku izmjeste na područje USK i tu se njihov zadatak završava. 

Izvor: Cazin.net

Related posts