Bihać: Ucjenjivali poslastičara i postavili mu bombu pred kuću?

Kriminalistička policija Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona riješila je slučaj podmetanja bombe u dvorište porodične kuće bihaćkog slastičara Nevzeta Zećirija, te uhapsila troje osumnjičenih.

Bombu je Zećiri prije tri dana pronašao u kartonskoj kutiji, ispred svoje kuće u Ulici Bosanskih Banova 22, ali je, srećom, nije aktivirao.

Na njegov broj telefona tad je stigla SMS-poruka kako mu je “isporučen paket”, a nakon što nije odgovarao na ranije prijeteće poruke, kojim su tada nepoznati ucjenjivači pokušali da mu iznude novac.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Elvira Muslić , Adis Felić i Saud Tuzlak, koji se dovode u vezu sa podmetanjem bombe i reketiranjem Zećirija. Elvira Muslić je, inače, dugogodišnja radnica u poslastičarnici “TROVA” čiji je Zećiri vlasnik.

Nakon ispitivanja, svo troje osumnjičenih predati su nadležnom tužiocu Tužilaštva USK,koji će se naknadno odlučiti o daljim mjerama koje će protiv njih biti preduzete.

Ovaj slučaj izazvao je veliku zabrinutost građana Bihaća, s obzirom na to da su u dva ranija slučaja od podmetnutih bombi stradale dvije žene, trgovac na pijaci Sabina Dulić maja 2012. i advokat Jasmina Koričić u februaru 2016.godine pred svojom kancelarijom.

(Faktor.ba)

Related posts