Bihać: U KŠC obilježen Svjetski dan voda

Povodom Svjetskog dana voda koji se svakog 22. marta obilježava širom planete, u Bihaću je u organizaciji Unskih smaragda održana centralna manifestacija pod nazivom „Voda i otpadne vode”.

A predstavnici kompanije OAZA su istim povodom upriličili edukacijska druženja sa djecom u bihaćkom KCŠ-u. Prema podacima Svjetske banke za 2012.godinu, Bosna i Hercegovina je sa 9,461 kubnih metara pitke vode po glavi stanovnika prva u regiji i sedma u Evropi.

Značaj vode su uvidjeli u komapniji Oaza te su ovaj dan odlučili provesti u druženju sa najmladima. Centralna manifestacija obilježavanja Svjetskog dana voda je održana u Bihaću u organizaciji Unskih smaragda, u saradnji sa Pedagoškim zavodom, Kulturnim centrom, Vrtićem i školama, a pod motom „Voda i otpadne vode”.

Stručno mišljenje o kvaliteti vode za piće području kantona smo potražili u Zavodu za javno zdravstvo, a čiji rezultati pokazuju. da preko 20 % uzoraka vode za piće nije ispravno.

Ovo je još jedan razlog zašto se svi trebamo potruditi da u što manjoj mjeri zagadujemo okoliš, posebno ukoliko želimo i dalje zadržati titulu države najbogatije vodom. – piše rtvusk.

Related posts