Bihać: Skupština USK ni danas nije usvojila odluku o privremenom finansiranju USK-a

Nakon vođene rasprave o odluci o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a odluka je usvojena podrškom 27 zastupnika čime je omogućena isplata decembarske plate zdravstvenim radnicima, a koji od prošle sedmice održavaju štrajkove upozorenja…

Skupština Unsko-sanskog kantona ni danas nije usvojila odluku o privremenom finansiranju USK-a. Pored ove, u Skupštini podršku nije dobila ni odluka UO Službe za zapošljavanje USK-a.

Nakon vođene rasprave o odluci o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a odluka je usvojena podrškom 27 zastupnika čime je omogućena isplata decembarske plate zdravstvenim radnicima, a koji od prošle sedmice održavaju štrajkove upozorenja. Podršku 16 zastupnika dobila je i odluka o uplati premije zdravstvenog osiguranja za tekuću 2022. godinu.

Sjednici Skupštine USK prethodila je pres-konferencija na kojoj su zastupnici SDP-a najavili saradnju s tzv. ‘četvorkom’, koju čine zastupnici POMAK-a, Naše stranke i dva nezavisna zastupnika. Narednih dana radit će na formiranju nove manjinske vlade, a koju će, bez ijedne ministarske pozicije, podržati i zastupnici SDA.

Izvor: Cazin.net

Related posts