Bihać: Podrška gradske uprave radu Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja

Predstavnici Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja grada Bihaća posjetili su danas gradsku upravu Bihaća i bihaćkom gradonačelniku Šuhretu Fazliću predstavili rad Udruženja sa akcentom na planirane aktivnosti u ovoj godini.

“Uvijek je zadovoljstvo ugostiti predstavnike boračkih organizacija, a među njima svakako i dobitnike najvećih ratnih priznanja. Ovakvi sastanci za mene su dobar put kako da neke ideje koje se odnose na obilježavanje datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i općenito odnosa gradskih vlasti prema boračkoj populaciji, konkretiziramo i uobličimo u realne prijedloge i rješenja. Mislim da ćemo uskoro imati neke konkretne prijedloge kada je u pitanju centralno obilježje braniocima grada kao i kalendar značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata”-kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Huse Behrem, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja grada Bihaća, istakao je da Udruženje koje egzistira od 2000.godine, svake godine realizira je veliki broj aktivnosti, među kojima je svakako obilježavanje svih značajnih datuma iz odbrabmeno-oslobodilačkog rata.

“Danas naše udruženje broji 113 članova i u našem radu i planskim aktivnostima imamo podršku gradske uprave Bihaća i uvjeren sam da ćemo i narednom periodu imati odličnu saradnju zahvaljujući kojoj ćemo, prije svega, obilježiti sve značajne datume, a prvi koji slijedi jeste 9.maj, Dan Zlatnih ljiljana “- kazao je Behrem.

Related posts