Bihać: Održana „Self UP“ akademija

U sklopu „Self UP“ kampanje koju provode zajedno studenti Ekonomskih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Bihaću u okviru projekta „E4U – Outreach to Undergraduate Students“, održana je u periodu od 2. do 5. februara „Self UP“ akademija.

„Self UP“ kampanja kao rezultat rada „Žutog tima“ ima osnovni zadatak da se podsredstvom njenih aktivnosti, prvenstveno na područjima Banja Luke i Bihaća, mladi ohrabre i podstaknu na realizaciju svojih poslovnih ideja, te da pokrenu sopstvene biznise, sve u cilju razvoja preduzetništva na ovim prostorima.

„Self UP“ akademija kao centralna aktivnost podrazumijevala je trodnevni vid edukacija namijenjenih svima onima koji imaju određene preduzetničke ideje ili se u budućnosti žele baviti preduzetništvom, međutim nemaju dovoljno znanja, sredstava i podrške okoline za pokretanje sopstvenog biznisa. Tokom tri dana, stručnjaci iz privatnog, javnog i obrazovnog sektora su pred više od 60 učesnika kroz interaktivni pristup i kreativne radionice prezentovali načine ispitivanja tržišta, procjene ciljne grupe, osnove projektnog menadžmenta i digitalnog marketinga, kao i savremene koncepte oglašavanja. Takođe, kroz diskusije s predavačima učesnici su saznali nešto više o prilikama za neformalno obrazovanje, kroz koje bi mogli steći krucijalne vještine i kompetencije, te na taj način postali konkurentniji na tržištu rada.

Sve edukacija provedene su u cilju distribucije potrebnih informacija učesnicima za prezentaciju poslovnih ideja, je održana u subotu 11. februara u „Smart office Banja Luka: coworking spaceu“ pred stručnim žirijem. Na taj način učesnici su bili u prilici da osvoje nagrade u vrijednosti od 300, 200 i 100KM, kao svojevrsni vid motivacije.

Entuzijazam, kao i motivisanost mladih u sklopu ove kampanje potkrepljuju činjenicu da se preduzetništvo, odnosno pokretanje sopstvenih biznisa, postavlja kao jedini pravi odgovor na veliku stopu nezaposlenosti, te jačanje privrede BiH u konačnici.

Više informacija o Self UP kampanji, kao i aktivnostima u sklopu nje možete pronaći na oficijelnoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/selfupkampanja/

Related posts