Na pomolu još jedna rekonstrukcija vlade USK-a?

Nedima Zulić, poslanica u Skupštini Unsko-sanskog kantona, jučer je DF-ovu zamijenila članskom knjižicom A-SDA. Da li je ovim činom otvoreno pitanje nove rekonstrukcije vlasti u ovom kantonu? Upravo njenim i glasom Amira Murića iz SDP-a, podržana je izmjena ministara od prije nepune dvije sedmice.

Hoće li potpis na pristupnicu Stranke demokratske aktivnosti biti uvod u smjenu Vlade Huseina Rošića iz SDA, te izmjenu skupštinske većine, koju još, ali očigledno labavo drži SDA?

“Odnos snaga u Skupštini mojim odlaskom ne bi trebao biti promijenjen, jer moj značaj i nije bio baš toliki”, smatra Zulić.

“Pitanje većine bi trebalo postaviti, prije svega, gospođi Zulić, koja je zadnji put svojim potpisom tražila, uz ostale, sazivanje vanredne sjednice na kojoj je izvršena rekonstrukcija Vlade”, podsjeća Nijaz Hušić iz SDA, predsjedavajući Skupštine USK-a.

Promjena političkog djelovanja Nedime Zulić je očigledno permanentno stanje ove zastupnice.

“Zadnji razgovor s njom imali smo sinoć. Rekla je da će danas ponovo razgovarati s nama, ali očito da je samo kupovala vrijeme”, kaže Farko Hodžić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a USK-a.

Ukoliko dođe do izmjene vlasti, rezultirat će to čak petom rekonstrukcijom i vjerovatno trećim premijerom u izvršnoj vlasti USK-a.

federalna.ba

Related posts