BiH: Poznanici iz kafane ga pretukli i oteli mu auto

Tridesetogodišnji Osman Iriškić iz Tešnja završio je na Odjeljenju ortopedije i traumatologije dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” nakon što su ga navodno njemu poznata lica sa kojima je prethodno sjedio u ugostiteljskom objektu pretukla, a potom su pobjegli njegovim automobilom.

Kakve povrede je zadobio nismo uspjeli doznati jer specijalista ortopedije koji ga je u nedjelju primio na ovo odjeljenje nakon dežurstva nije bio u bolnici, niti je bio dostupan na mobilni telefon.

U nedjelju je Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno da na putu u prigradskom naselju Prisade leži nepoznati muškarac, koji je pretučen i od kojeg je otet automobil.

“Po prijavi su postupili policijski službenici koji su identifikovali oštećeno lice. Policijski službenici PS 1 preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja prijavljenog događaja”, navode u Policijskoj upravi Doboj, a o ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva u Doboju.

Iriškić je navodno policajcima ispričao da je sa njemu poznatim osobama sjedio u ugostiteljskom objektu, zatim su svi ušli u njegov automobil, a on je, strahujući za svoj život, pokušao da pobjegne, ali su ga pretukli.

Potom su ga navodno pregazili njegovim autom, a zatim su pobjegli.

Zvaničnu izjavu na zapisnik Iriškić, saznajemo, još nije dao policiji, jer je hospitalizovan u teškom stanju, ali nije životno ugrožen, te još nije poznato u kakvoj je vezi s osobama koje su ga prema njegovim tvrdnjama pretukle, a zatim mu otele automobil.

Dobojska policija intenzivno traga za osobama koje je Iriškić naveo kao osumnjičene za nanošenje povreda.

U bolnici “Sveti apostol Luka” nam je rečeno da će pacijent biti prebačen u bolnicu u Tešanj s obzirom na to da je zdravstveno osiguran u FBiH.

/nezavisne.com

Related posts