BiH konačno kreće na put ka članstvu u Eurotransplantu!

Veliki broj građana će imati mnogo veće šanse za izlječenje i normalan život

Šef Kluba SDP-a BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saša Magazinović povrdio je odlične vijesti – Bosna i Hercegovina konačno kreće na put ka članstvu u Eurotransplantu.

– “Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je poslaničku inicijativu Saše Magazinovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da Međunarodnoj fondaciji za razmjenu organa Eurotransplant uputi pismo namjere za pridruživanje BiH Eurotransplantu.” – ovako su mediji izvijestili sa sjednice Parlamenta 22.6.2022. godine. Tada sam rekao da je posao onih koji obnašaju vlast da nađu rješenje za međusobnu saradnju unutar Bosne i Hercegovine i da je to važnije nego ikakve političke razlike jer se radi o ljudskom zdravlju i ljudskim životima – napisao je Magazinović na Facebooku i dodao:

Saša Magazinović. Avaz

– Danas je postignut dogovor entitetskih ministara i ministrice civilnih poslova o realizaciji ove inicijative. Usaglasili su se! Ukratko, Bosna i Hercegovina konačno kreće na svoj put ka članstvu u Eurotransplantu.

Istakao je da to znači da će veliki broj građana, kad pristupimo Eurotransplantu, imati mnogo veće šanse za izlječenje i normalan život.

– To znači i razvoj transplantacijske medicine u našoj zemlji. Za mene je velika stvar što je nakon više od decenije nečinjenja ovo pitanje pomjereno sa mrtve tačke. Sretan sam što sam imao prilike dati doprinos tome – naglasio je Magazinović.

Izvor: Avaz.ba

Related posts