Bh. rukometaši pred utakmicu u Tuzli: Došli smo do izvora, treba se napiti vode

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, optimističan je pred sutrašnju kvalifikacionu utakmicu sa Švicarskom u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je veliku pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj.

Izabranici Bilala Šumana slavili su u gostima kod Švicarske rezultatom 24:21 (12:12) i stekli realne šanse da se plasiraju u baraž.

On smatra da je odbrana na utakmici u Švicarskoj odradila fantastičan posao praćena golmanom.

“To je razlog zašto smo pobijedili u Švicarskoj. Međutim, sutra nam slijedi mnogo teža utakmica. Mislim da će opet s bazom koja mora da postoji u našoj odbrani, ta agresivnost, želja, volja, htijenje, izaći na vidjelo i siguran sam da će nam dati taj rezultat”, pojasnio je Šuman.

Poručio je “da su došlo do izvora i da treba da se napiju vode”.

“Sutra nas očekuje veoma teška utakmica. Mislim da su Švicarci osjetili nas i mi smo njih. Mislim da će probati i s nekim drugim formacijama. Znamo šta nam je činiti, znamo kako ćemo igrati i mislim da imamo sve uslove da napravimo pravi posao, odnosno da završimo ovaj posao koji smo počeli u ovim kvalifikacijama”, istakao je Šuman.

Mišljenja je da imaju dovoljno snage i pameti da mogu da odrade sve zadatke koji su pred njima.

“Želja, volja i htijenje uz nacionalni naboj, individualni izraz. Mislim da su u ovoj utakmici pokazali kako to treba da izgleda, naravno da želimo da zadržimo sve ove pozitivne stvari koje su se desile prije dva dana”, dodao je Šuman.

Related posts