Behija K. (52) iz Cazina: Rak jajnika sam izliječila brzo i bezbolno!

Ljekarski pregledi koji su uslijedili nakon primjene terapije dr. Trobradović pokazali su da se zloćudna bolest u potpunosti povukla.

Sanela O. (39) iz Sarajeva nije vjerovala svojim očima kad je u martu ove godine, u Avazovoj reklami za magazin Aura, vidjela najavu za priču Behije iz Cazina koja je govorila o svojoj pobjedi nad rakom jajnika.

– Samo dva mjeseca prije toga suočila sam se s ovom opasnom, bolnom i smrtonosnom dijagnozom. Mislila sam da su mi dani odbrojani, a onda sam pročitala ispovijest Behije i zakucala na vrata doktorice Trobradović sa Aurom u rukama. Pila sam njen Eliksir sa Kavkaza i izliječila se. Zbog posla kojeg obavljam na KCUS, ne bih voljela odavati svoj identitet ni ići u detalje, ali vjerujte, ja sam živa i zdrava zahvaljujući terapijama sjajne doktorice Šuhrete Trobradović.

Obzirom da nam Sanela nije željela previše otkriti o svojoj bolesti i samom procesu liječenja, podsjetićemo na sjajno iskustvo koje je sa nama, početkom ove godine, podijelila Behija iz Cazina, sa nadom da će njena iskrena ispovijest biti putokaz svima onima koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji. Na koncu, njena je ispovijest bila i Sanelin putokaz.

Tumori jajnik u početnoj fazi, bilo da su benigni ili maligni, ne izazivaju nikakve smetnje niti ih prate određeni simptomi. Simptomi se javljaju tek kad tumor naraste toliko da pritiska organe pri tome izazivajući bol i remeteći funkciju bešike i rektuma. Ipak, naša sagovornica iz Cazina, Behija K. (52) imala je sreću da u ranoj fazi otkrije da su joj jajnike zahvatile tumorozne stanice.

– Liječniku sam otišla onako, na rutinski pregled. Pregled je ustanovio promjene na jajnicima, a druge analize i magnetna rezonanc dali su mi dijagnozu, nimalo bezazlenu – kazuje na početku razgovora Behija.

Sreli smo je početkom februara ove godine u ordinaciji doktorice Šuhrete Trobradović, cijenjene stručnjakinje i u alternativnoj i u oficijelnoj medicini.

Ispričala nam je kako se na posve bezbolan, brz i učinkovit način riješila opasne boljke.

Hitna hirurška intervencija

– To što mi je bolest otkrivena u ranoj fazi bilo je dobro međutim, lijekovi mi nisu pomagali pa se na sljedećim pregledima pokazalo da se tumor proširio na debelo crijevo. Hitna hirurška intervencija bilo je jedino rješenje – rekoše mi ljekari.

– Kad sam odbila, pokušano je s hemoterapijom no, nije je moj organizam nikako podnosio. Čak mi je jedan bubreg skoro skroz prestao raditi. Izgubila sam šest kilograma, kosa mi je opala i često sam padala u nesvijest.

– Da ojačam organizam, uzimala sam neke biljne pripravke, a tragajući po internetu za nekim dobrim čajem, lijekom, preparatom – došla sam i do liječnice Trobradović.

– Tada sam uveliko imala i metastaze na jetri. Situacija je bila veoma alarmantna. Iznurena od bolesti, straha, hemoterapije…pojavila sam se kod doktorice Trobradović u avgustu prošle godine. Smireno me pregledala i samouvjereno rekla da ne brinem.

Naglo ozdravljenje

– Dobila sam terapiju Eliksira sa Kavkaza i Cedar Neutralizer ploče. U početku se stanje postepeno poboljšavalo da bi nakon dva mjeseca, ozdravljenje nastupilo naglo. Valjda se organizam prvo čistio od toksina i bolesti. Potom je zdravlje jednostavno buknulo.

– Budila sam se puna energije, smijala sam se. Ukućani su prvi primijetili poboljšanje. Odjeća mi je postala tješnja. Dobila sam nekoliko kilograma. Puno, puno sam se bolje osjećala, i fizički i psihički. Slijedila sam sve upute od dr. Trobradović. Redovno pila dozu Eliksira sa Kavkaza, a kuću i spavaću sobu obložila Cedar pločama. Jednu sam uvijek i sa sobom nosila.

– U međuvremenu su i nalazi pokazali da se bolest povukla. Ljekarima sam rekla šta sam koristila, nisam htjela da krijem. I svima drugima pričam, po komšiluku pogotovo. Moja doktorica je rekla kako joj je drago da se bolest kod mene povukla, a ja sam joj dala broj dr. Trobradović s molbom da i drugim pacijenticama pokaže put na kojem sam ja našla lijek. Nadam se da hoće – istaknula je na kraju našeg razgovora Behija.

Najsmrtonosnija ginekološka zloćudna bolest

Rak jajnika je zloćudna bolest koja najviše pogađa žene u perimenopauzi i postmenopauzi, no može se razviti i kod mlađih žena.

Rak jajnika je druga po redu najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest ženskog spolnog sustava te je najsmrtonosnija ginekološka zloćudna bolest. Njegova učestalost veća je u razvijenim zemljama.

Opasnost od raka jajnika povećava anamneza nulipariteta, neplodnost, kasno rađanje i odgođene menopauze. Rak jajnika često bude otkriven tek nakon što se proširio na zdjelicu i trbušnu šupljinu. U tom kasnom stadiju, rak jajnika se teško liječi i često završi smrću.

(Izvor: aura.ba)

Related posts