Banja Luka: Više stotina građana i danas tražilo "Pravdu za Davida"

Više stotina Banjalučana, mahom omladine i mladih bračnih parova i danas se okupilo na glavnom gradskom trgu u nastavku protesta pod sloganom “Pravda za Davida – Stop nekažnjenim ubistvima u Banjoj Luci”.

– David je bio i više nego čovjek. Vrijeme je da dobijemo pravo koje nam pripada, pravo na život koji nam pripada. Žeđ za pravdom neodvojiva je od istine. Pravda, ne znam od koje riječi potiče. David je tražio pravdu za svakoga. Nikada nije dozvolio da njegovi prijatelji budu tužni. Oduzeli su nam brata, sina i druga – svi smo mi David…

Sve su to citati iz govora Davidovih sestara i prijateljica kojim je nastavljen jedan od najvećih protesta koje pamti Banja Luka povodom smrti svoga sugrađanina, koja je i dalje obavijena velom tajni i sa daleko više pitanja nego jasnih i preciznih govora.

Prijatelji i porodica pokojnog Davida Dragičevića poslali su poruku da će se nastaviti okupljati.

Otac stradalog Davida, Davor Dragičević, apelovao još jednom da nema politike, samo istina i pravda i zatražio da mu se predoče činjenice.

– Sve dok se ne okonča istraga ja ću biti ovdje i paliti svijeće na trgu u 18 časova. Nadam se da ću vam sutra moći reći nešto više, a dijete sahraniti neću dok god ne dobijem zvaničan izvještaj – kazao je Davor Dragičević zamolivši ujedno za mir, staloženost i pamet.

– Ne tražimo ubice niti koga okrivljujemo. Kada pronađete mrtvo tijelo svog djeteta, a neko vam servira informaciju da vam je to dijete bilo lopov, to je gore nego da vam ubiju dijete – rekao je Davidov radni kolega, dodavši kako i dalje čekaju istinu.

On je podsjetio na spornu konferenciju za štampu koja je dolila ulje na vatru i kasniji dolazak i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i entitetskog predsjednika Milorada Dodika.

– Mislili smo da veće štele od ministra i predsjednika nema. Nama ne treba nova obdukcija već istina. Stvar je u tome što policija ne radi svoj posao kako treba – izjavio je Davidov kolega.

Related posts