Banja Luka večeras na ispitu ljudskosti: Velika napetost među građanima, članica grupe Pravda za Davida dobila otkaz

Iako Banja Luka ovog petog oktobra na prvi pogled izgleda kao i svakog radnog dana, zbog večeras najavljenog velikog skupa Pravda za Davida osjeća se velika napetost među građanima. Tome su bez sumnje doprinjeli kako predstavnici MUP-a RS-a, koji su do danas ostajali nedorečeni hoće li okupljanje građana zabraniti, jer skup nije prijavljen policiji, ali i provladini mediji koji su prenosili brojne, neutemeljene tvrdnje kako pojedinih političara iz vladajućih struktura tako i nevladinih organizacija bliskih vlasti da bi na skupu mogle da se pojave skupine koje bi izazvale nerede.

​Potrebno je navesti da su i danas iz grupe Pravda za Davida građane pozvali da se okupe na Trgu Krajine i zajedno s roditeljima ubijenog Davida Dragičevića ponovo zatraže istinu o smrti njihovog sina. Podsjetili su da tokom proteklih 190 dana, koliko traju okupljanja, nije bilo nijednog incidenta i saopštili da će i ovaj skup proteći mirno, jer nikom od njih nije cilj izazivanje nemira ili nasilno rušenje vlasti za što ih se optužuje.

​Istovremeno, nastavljaju se i pritisci na članove grupe pa je tako jedna od najaktivnijih članica Danijela Ratešić – Došen danas dobila otkaz s posla.

​Navodimo i da je uprava Grada Banja Luka jutros promijenila svoju odluku te izdala dozvolu BNTV-u da instalira svoju opremu na Trg Krajine, u cilju direktnog TV prenosa večerašnjeg skupa.

Na skupu se, ako je suditi prema raspoloženju Banjalučana, večeras trebalo okupiti više hiljada građana koji traže odgovor na pitanje : “Ko je ubio Davida Dragičevića”? – Ovo je pitanje sviju nas i ljudski je i moralno večeras doći na skup, kazala nam je Ljubinka Vidošević.

oslobodjenje.ba

Related posts