Balkanac australskim cestama vozi bolid, dosadio mu Batmobile (VIDEO)

Zac Mihajlovic veliki je ljubitelj automobila i filmova pa tako ovaj Australac balkanskih korijena već neko vrijeme ulicama Sydneya upravlja u replici Tim Burtonovog Batmobilea.

Zac se čak i oblači kao mračni vitez Gothama, no nakon pet godina superherojstva za dobrotvorne ustanove – došlo je vrijeme za promjenu.

Zac posljednjih mjeseci razvija bolid Formule 1 za cestovnu upotrebu. Baš kao Batmobile i njegov bolid Formule 1 bit će homologiran i registriran, a za razliku od 6,2-metarske filmske atrakcije, ovo čudo neće samo izgledati brzo.

Pod metalnom kožom, naime, skriva se Ferrarijev 6.3-litreni V12 iz F12Berlinette uparen s Albinsovim mjenjačem. Pogon će, naravno, biti pozadi, a kako bi njegov bolid mogao preći preko ležećeg policajca, te nuditi kakav-takav komfor, Mihajlovic ga je opremio i zračnim ovjesom.

Projekt je navodno stigao dalje nego što bi se to moglo zaključiti iz fotografija koje je ovaj australski entuzijast objavio na društvenim mrežama.

Navodno bi s testiranjem mogao početi već krajem godine, a za razliku od Batmobila, ovo čudo je na prodaju po cijeni od milion američkih dolara.

Related posts