Bajkovitim lampicama rastjerajte čudovišta iz dječjih soba

Kako vaše novorođenče raste i postaje sve aktivnije i radoznalije, tako i njegove potrebe postaju drukčije, ono raste, razvija se i mijenja. A sobica od male slatke, nježne sobe za novorođenče postaje džungla, princezin dvorac ili beskrajno more…

Namještaj odaberite prema tome šta vaše dijete voli, samo pazite da je siguran.

Ali, rasvjeta koju odlučite staviti u prostor može doći u raznim oblicima.

Poput raznih popularnih likova iz crtića u lampama, lusterima, ali i noćnim lampicama za spavanje.

Vašem mališanu potreban je prostor za igru, mirni kutak u kojem može predahnuti tokom dana i čitati ili crtati te umirujući prostor za spavanje.

Sve ovo možete postići bez velikih novčanih izdataka, a sve što je potrebno jeste malo mašte.

Lampice koje koristimo za novogodišnje ukrašavanje mogu u brojnim rješenjima da stvore gostoljubiv i prijatan ambijent u bilo kojem prostoru.

Ovakva vrsta rasvjete dostupna je u brojnim oblicima, bojama i vrstama, koje mogu emitovati hladno ili toplo svjetlo, dok istovremeno predstavljaju budžetsku varijantu, veoma bezbjednu u poređenju sa svijećama.

Okačite svjetiljke iznad kreveta ili na zid odmah do njega.

Ukoliko dječji krevet posjeduje baldahin ili nešto slično, nalik ramu namještaja na sprat, možete pričvrstiti žičano osvjetljenje i učiniti prostor za spavanje magičnim.

Možete takođe, kreirati različite znakove, instalacije ili umjetnička djela, a sve je na vama i vašem djetetu. Isprobajte različite modele ove vrste rasvjete, koja može biti oblikovana kao zvijezda, srce ili nešto sasvim drugo što se nalazi u prodaji, a na najbolji način se može uklopiti u vaš dekor.

Potrebno je odabrati i noćno svjetlo, jer svi znamo da većinu vremena u djetinjstvu u sobi borave razna čudovišta i opasne prašumske životinje, koje vole ući kada je mrak. Postoje lampice koje su na baterije, nemaju intenzivno svjetlo, od mutnog su materijala te neće ometati dijete dok spava. Dječji kutak će dobiti ljepši izgled, a nedvojbeno će svjetlo rastjerati svakog dječjeg neprijatelja iz mašte koji se useli u mračnu sobu.

Dodatni savjet za dekoraciju

Za mirni kutak u sobici svog malenog viteza ili princeze možete odabrati jedan od popularnih platnenih šatora s kojima možete iskombinovati LED lampice koje nisu opasne svojim zagrijavanjem i pogodne su za male ruke koje će ih paliti i gasiti stalno. Lampice će šatoru za spavanje dati novu dimenziju te će izgledati još bajkovitije.

Related posts