Amerikanka dobila otkaz nakon što je pokazala srednji prst predsjedniku Trumpu

Juli Briskman koja je prošli mjesec fotografisana kako predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu pokazuje srednji prst dok je vozila bicikl navodno je dobila otkaz.

Juli Briskman je otpuštena je iz inžinjerske kompanije Akima LLC nakon što je fotografiju podijelila na svom online profilu. Briskman je medijima saopštila da ju je kompanija pozvala na sastanak dan nakon što je obavijestila odjel za ljudske resurse kompanije da je ona žena na slici.

Rekla je za Huffington Post da su njeni nadređeni fotografiju okarakterisali kao “nesavjesnu” i “opscenu” te da smatraju da je prekršila pravila društvenih medija kada je istu objavila na svom Facebook i Twitter profilu. Briskman je rekla da je naglasila menadžmentu kompanije da fotografija nije snimljena u toku radnog vremena te da nije pominjala svoje poslodavce na društvenim medijima, međutim, to ih nije pokolebalo u namjeri da joj daju otkaz.

Juli se, nakon ovog, našla u potrazi za novim poslom, ali uprkos otkazu, kaže kako ne žali zbog učinjene geste.

“Na neki način, bolje mi je nego ikad. Zabrinuta sam zbog stanja u kojem se nalazi naša država. Užasnuta sam i ovo je bila moja prilika da kažem nešto”, rekla je.

Fotograf Mike Smialowski rekao je da je sasvim uobičajeno vidjeti ljude koji protestuju ili pokazuju nedolične geste predsjednicima dok prolaze te da je zapanjen upornošću Juli Briskman da nekoliko puta predsjedniku Trumpu pokaže srednji prst.

Related posts