Američki Red proizvodi mobitel koji će imati hologramski displej

Vrhunski proizvođač kamera, američki Red, saopćio je kako će uskoro proizvesti premium mobitel Hydrogen One koji će imati hologramski displej.

Prema saopćenju iz Reda, Hydrogen One će imati 5,7-inčni displej koji će se, koristeći nanotehnologiju, neprimjetno smjenjivati između 2D sadržaja, hologramskih višestrukih sadržaja, 3D sadržaja i interaktivnih igrica”.

Dok se mnogi pitaju na šta bi Hydrogen One mogao ličiti, osnivač Reda Jim Jannard govori kako nema dobrog načina da se mobitel opiše dok ga ljudi sami ne vide.

“Naš displej će biti nešto što niste vidjeli dosad”, rekao je Jannard.

Iz Reda su kazali kako će Hydrogen One konvertovati stereo zvuk u “multi-dimenzionalni audio koji će napadati čula”. Kamera na mobitelu će imati poseban fokus prilikom fotografisanja.

Hydrogen One će biti dostupan na tržištu početkom 2018. godine, a već je dostupan za narudžbe unaprijed putem web stranice Reda. Mobitel od aluminija će koštati 1.195 dolara te od titanija 1.595 dolara. Iz kompanije su naglasili kako ne mogu garantirati da će mobitel zadržati ove cijene kada bude u prodaji.

Iako mnogima nisu u potpunosti jasne specifikacije novog Redovog mobitela, veliki je broj onih koji su već naručili ove uređaje putem interneta.

Related posts