Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaja na području Bihaća i Bosanske Krupe

U skladu sa planom koji je sačinjen na osnovu Strategije MUP USK-a koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a, pripadnici PS Bihać i PS Bosanska Krupa , Prve Policijske uprave, su dana 23/24.09.2017. godine, na području Bihaća i Bosanske Krupe u vremenskom periodu od 22.00-05.00 sati, proveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje učinjenjenih prekršaja u saobraćaju ili pronalazak tragova i predmeta koji bi mogli poslužiti kao dokaz o izvršenom krivičnom djelu.

Tom prilikom policijski službenici kontrolisali su 323 vozila i vozača, a iz saobraćaja je isključeno zbog upravljanja pod dejstvom alkohola 25 vozača i 3 vozača koja su upravljala vozilom prije prava na sticanje upravljanja motornim vozilom i ukupno je uručeno 81 prekršajni nalog. Prilikom provođena akcije, pranađena je i određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“.

Uprava policije MUP USK-a, odnosno organizacione jedinice u njenom sastavu i u narednom periodu će provoditi ovakve akcije na području Unsko-sanskog kantona s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja.

Ovom prilikom još jednom upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdanim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima pod uticajem alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama.

Related posts