Akcija kao iz filmova: Eksploziv "prodali" istražiteljima SIPA-e, završili s lisicama

Stanovnici Teslića svjedočili su danas pravoj filmskoj akciji, koja se odigrala ispred Tržnog centra “Slavuljica” u tom gradu, gdje su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) naočigled brojnih građana izveli akciju hapšenja trojice osumnjičenih za neovlaštenu trgovinu oružjem i eksplozivnim materijama.

Kako saznaje Faktor, akciji hapšenja prethodile su posebne istražne radnje, a osumnjičeni trojac pao je nakon simuliranog otkupa koji su izveli prikriveni istražitelji ove agencije.

Oni su trgovce oružjem “navukli” da će od njih kupiti oružje i eksploziv i dogovorili vrijeme i mjesto primopredaje.

Nakon što su se našli na dogovorenoj lokaciji i nakon što je “pao pazar”, “pali” su i trgovci. Prije nego što su shvatili šta ih je snašlo završili su na zemlji, s lisicama na rukama.

U automobilu jednog od uhapšenih, kako saznajemo, pronađena je i oduzeta veća količina eksploziva, detonator, zolje, oružje… koji su bili predmet “trgovine”.

Uhapšeni su privedeni na kriminalističku obradu u službene prostorije SIPA-e, nakon čega će biti predati u dalju nadležnost tužiocu državnog Tužilaštva, pod čijim nadzorom je izvedena današnja akcija.

Očekuje se da će više detalja ove akcije biti poznato tokom sutrašnjeg dana.

Related posts