Advokat objasnio: Zašto neću zaposliti osobe koje su fakultet završile sa "čistom desetkom"

Jedan beogradski advokat ne želi da zaposli tek svršenog studenta Pravnog fakulteta, a razlog je nevjerovatan. Naime, problem je što je fakultet završio u roku, sa čistom desetkom.

Za 99,9 posto poslodavaca, najbolja preporuka kandidata bi bila odličan uspjeh tokom studiranja. Međutim, u slučaju advokata Uroša Nedeljkovića, to ne važi.Njemu je u kancelariju stigla prijava za rad o kojoj većina poslodavaca sanja, ali je on odbio da je uopće i uzme u razmatranje. Osim što, kako kaže, trenutno ne zapošljava nikog, smeta mu što se radi o kandidatu koji je tokom studiranja dobijao sve same desetke, a fakultet je završio za svega četiri godine i tri mjeseca, dakle u roku.

– Za ovaj posao nije bitno samo knjiško znanje, već i životno iskustvo i talenat. A šta je on proživio i radio dok je studirao? To je moj stav. Drugi možda drugačije razmišljaju – navodi Nedeljković za “Blic”.

Kako kaže, ima poznanika koji su tokom školovanja imali sjajne ocjene, ali nisu postigli naročit profesionalni uspjeh.

– U mojoj kancelariji su gotovo svi studirali šest, sedam godina, ni ne znam kakve su ocjene dobijali na fakultetu, a svi su odlični advokati. Ne bi mi bio problem ni da zaposlim nekog ko je studirao deset godina. Veoma je bitna radna atmosfera u kancelariji. Svaki posao može da se nauči, ali karakter osobe često može biti smetnja ili prednost u radnom okruženju – priča advokat Nedeljković.

Related posts