Adisa Omerbegović – Arapović izabrana za potpredsjednicu SBB-a

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB-a, jednoglasnom odlukom, profesorica Adisa Omerbegović – Arapović, izabrana je za potpredsjednicu SBB-a za ekonomsku politiku i strateški razvoj.

-Adisa Omerbegović – Arapović trenutno radi kao prorektorica na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu. Posjeduje izvanredredno akademsko znanje i iskustvo, naročito u oblasti međunarodnih finansija i makroekonomije. Posebno je prepoznatljiva kao lider mnogobrojnih projekata vezanih za, između ostalog, monitoring Reformske agende BiH, te obrazovanje i osnaživanje mladih ljudi. Također, dobitnica je prestižnih nagrada za akademska dostignuća u Japanu i Maleziji i autorica je više stručnih radova i knjiga – saopćeno je iz Press Centra SBB-a.

Adisa Omerbegović – Arapović je supruga Adisa Arapovića, menadžera u Centrima civilnih inicijatica (CCI). Ona je nedavno na inicijativu Saveza za bolju budućnost (SBB) imenovana za članicu Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema (NOS) BiH. Radi se o instituciji koja je zadužena za “upravljanje sistemom prijenosa električne energije u BiH u svrhu osiguranja kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom”.

faktor.ba

Related posts