Adil i Fadil k‘o fol otkupljivali sekundarne sirovine pa bunarili po kućama

Adil (1993.) i Fadil Aljić (1988.) uhapšeni su u Banjoj Luci zbog sumnje da su tokom mjeseca oktobra izvršile deset provala i krađa u porodičnim kućama na području Banja Luke, Prnjavora, Teslića i Bijeljine.

Na području Banja Luke uhapšene su dvije osobe koje su tokom mjeseca oktobra izvršile deset provala i krađa u porodičnim kućama na području Banja Luke, Prnjavora, Teslića i Bijeljine.

Kako saznajemo, Adil iz Banje Luke i Fadil Aljić iz Modriče su osmislili taktiku kako na jednostavan način obići kuće, odnosno potencijalnu metu pljačke, pod izgovorom da se bave otkupom sekundarnih sirovina. No, lopovi su nudili cijenu koja je nesrazmjerna stvarnoj tržišnoj cijeni te do otkupa nije dolazilo. Na ovaj način samo su izviđali situaciju te označavali potencijalne mete za pljačku.

Naime, u onim kućama gdje niko nije otvarao vrata na kucanje ili zvono, dvojac je uz upotrebu fizičke snage i alata obijao vrata ili prozore te ulazio u kuće i krao novac i zlatni nakit.

Osumnjičeni su izvršenjem krivičnih djela pričinili znatnu materijalnu štetu vlasnicima kuća.

“Dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri, protiv osumnjičenih dostavi izvještaj za krivična djela Teška krađa”, saopšteno je iz PU Banja Luka.

Related posts