46. Internacionalna Una regata biti će lider turističke promocije USK-a

Menadžment Nacionalnog parka Una zajedno sa čelnim ljudima Grada Bihaća, Općine Bosanska Krupa i Vlade USK-a započeo je sa pripremama i promocijom ovogodišnjeg 46. izdanja Internacionalne Una regate koja će trajati od 25. do 28. jula 2018. godine na potezu Martin Brod – Bosanska Krupa.

Želeći upoznati javnost sa aktivnostima oko Una regate, čelni ljudi Grada Bihaća i Općine Bosanska Krupa, Nacionalnog parka Una i Vlade USK-a na današnjoj konferenciji za medije predstavili su dio aktivnosti i programa koji očekuje učesnike i posjetioce jedinstvenog turističkog brenda Unsko-sanskog kantona.

„Ove godine odlučili smo se za novi pristup promocije Una regate i nakon dva održana radna sastanka evo današnjom press konferencijom mi krećemo u promociju i pripreme za 46. Una regatu na kojoj i ove godine očekujemo preko 400 učesnika. Program će biti raspoređen kroz tri etape i biti će obogaćen kvalitetnim pratećim sadržajima i kulturno-zabavnim programom. Mnoge stvari još dogovaramo i pripremamo, ali sam uvjeren da će ovogodišnja Una regata dostojno predstaviti prirodne ljepote USK-a i biti lider turističke promocije ovog kraja „- kazao je Amarildo Mulić, direktor NP Una.

Podršku ovogodišnjoj Una regati dati će i Vlada USK-a, koja će prema riječima Ante Marjanovića, ispred Ministarstva privrede USK-a, podržati Una regatu kao manifestaciju koja obogaćuje turističku ponudu USK-a i njenih prirodnih ljepote, kulturnog i historijskog naslijeđa, ali dodaje Marjanović, i domaćinstvo i susretljivost stanovnika USK-a.

„NP Una kao organizator pokazao je jedan ozbiljan pristup pri organizaciji Una regate i stoga je Općina Bosanska Krupa podržala ovu manifestaciju i ove godine ćemo uraditi korak više u organizacijskom smislu i uz kvalitetan program u našem gradu možemo pokazati naše domaćinstvo i ispratiti naše goste i učesnike regate na posljednjoj etapi. Ovo je dobra manifestacija koja ima potencijal i za nas je bitna u promociji turističkih potencijala i za pohvalu je što smo ove godine krenuli vrlo rano u pripremama i to je garant da ćemo ove godine imati više turista nego li prošle „- kazao je Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa.

Ističući da je Una regata za Grad Bihać jedna od strateških manifestacija i turistički brend koji promoviše rijeku Unu, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će Grad Bihać i ove godine podržati organizaciju Una regate i biti jedan od promotora najbolje zabave na rijeci Uni.

„Mi ćemo ove godine od maja do oktobra napraviti jedan program koji će turistima ponuditi svakodnevna dešavanja i Una regata je kruna događaja tokom ljeta. Raduje činjenica što se i privatni sektor uključio u ovaj projekat i to govori da ćemo imati pozitivne ekonomske efekte za sve građane Bihaća. Na nama je da naše prirodne ljepote promovišemo u što boljem svijetlu i smatram da je Una regata u tom smislu najbolji promotor našeg grada“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Related posts