Zmajevi u pohodu na treći trijumf u Ligi nacija

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine je treći duel Lige nacija, ovog puta protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu. Meč se igra na renoviranom stadionu Grbavica, a ulaznice za skoro da su rasprodane i sasvim je izvjedno da će Zmajevi večeras imati veliku podršku. Selektor Robert Prosinečki najavljujući meč rekao je da će to biti sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu koja je igrana u Belfastu prije 40 dana, kazavši da zna sastav koji će suprostaviti gostima. Potvrdio je da će se u njemu naći Ibrahim Šehić, koji i dalje ima prednost u odnosu na Asmira Begovića.

– Naravno da su kvalifikacione grupe najvažnije, ali ne smijemo zaboraviti da je za nas Liga nacija jako važna. Osvojimo li prvo mjesto, igrat ćemo u A diviziji, tako da je jasno da večeras želimo pobijediti. Utakmica je jako bitna. Igrači koji su igrali u Turskoj, a koji nisu u prvom planu dobro su se predstavili. Time sam zadovoljan, već sam odabrao sastav za meč. Igrat će igrači za koje znam da će dati maksimum, kazao je naš selektor u najavi.

U slučaju večerašnjeg trijumfa, reprezentacija Bosne i Hercegovine došla bi nadomak plasmana u A diviziju i polufinale doigravanja za plasman na Evropsko prvenstvo.

fokus.ba

Related posts