Zlatan Bajramović: Najjače oružje Zmajeva protiv Belgije treba biti kolektiv

Izabranicima Mehmeda Baždarevića pobjeda se nameće kao imperativ. U dosadašnji sedam okršaja bh. selekcija je upisala tri pobjede, tri poraza i jedan remi. Gol razlika je 10:15, a od deset postignutih pogodaka ”Crvenim đavolima” pet je dao Edin Džeko, dva Zlatan Bajramović. Po jedan gol postigli su Sergej Barbarez, Sanel Jahić i Zvjezdan Misimović.

Utakmica će biti otvorena

Zanimljivo, Bajramović je u dresu državnog tima postigao ukupno tri pogotka, a dva puta je matirao belgijske golmane. Jedan gol dao je Norvežanima. Pred dvoboj na Grbavici bivši igrač St, Paulija, Freiburga, Schalkea i Einchrahta vjeruje u dobar rezultat.

”Svi očekujemo da pobijedimo Belgiju u Sarajevu i napravimo iskorak ka dodanim kvalifikacijama. No, to neći biti nimalo lako. Mislim da će utakmica biti otvorena, da će dugo biti neriješeno. Očekujem da će Zmajevi u finišu postići pobjednosni pogodak”, kazao je Bajramović za Sport1.ba.

O izostanku Miralema Pjanića u veznom redu kaže.

”Bez dvojbe, to je hendikep. Takav potencijal nedostajao bi svakoj reprezentaciji. Kako ga nadoknaditi? Mislim da igrač koji bude mijenjao Miralema u udarnoj postavi ne treba biti previše opterećen, a njegov izostanak može nadoknaditi samo kolektiv. Dakako, samo hrabrom igrom bh. reprezentacija može doći do pozitivnog rezultata”, kazao je Bajramović.

Prisjetio se golova ”Crvenim đavolima” u Briselu i Genku. U prvom dvoboju izgubili smo 4:1, a u drugom slavili 4:2. U gostujućem trijumfu postigao je treći gol kada je majstorski prebacio belgijskog golmana.

”Ljudi imaju lijepa sjećanja na te pogotke, a i meni bude najljepše uspomene. No, sve utakmice koje sam igrao za moju zemlju meni su bile posebne. Desilo se da sam Belgiji postigao dva gola i puno se priča o tome’.’

Navijači će kao i uvijek biti 12. igrač

Bajramović smatra da gosti na Grbavici neće igrati opušteno, bez obzira što su osigurali plasman na planetarni izlog nogometa.

”Ne mislim da će igrati opušteno, nije prijateljski meč. Više će igrati bez pritiska. Bit će potrebno dosta borbe s naše strane kako bi im mogli parirati. Belgijanci će shvatit ozbiljno utakmicu. Ipak, ako bh. reprezentativci budu čvrsti, moguće je da će malo popustiti, a nama omogućiti da dođemo do pozitivnog rezultata”, tvrdi Zlatan.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje posebno je podvukao najjače oružje Zmajeva.

”Kolektiv. To je ključ uspjeha. Uz individualne kvalitete Džeke i Ibiševića možemo postići pogodak. Osim toga, važni će biti i naši navijači koji su uvijek 12. igrač bh. tima”.

Na kraju je istakao kako je pomoćni trener u Karlsruheu, klubu Treće njemačke lige.

”Uz to sam preuzeo drugu ekipu Karlsruhea i zadovoljan sam. Naravno, u BiH se konstantno školujem za profi licencu”, zaključio je Bajramović.

Related posts