Za otvaranje hidroelektrane Bočac 2 potrebni režiser, dramaturg, dva dizajnera, četiri tendera i 200.000 KM

Hidroelektrane na Vrbasu potrošiće više od 200.000 KM na promociju i otvaranje Hidroelektrane Bočac 2. Za svečanost povodom otvaranja Hidroelektrane Bočac 2, koja će se održati u jeku izborne kampanje, izdvojiće se oko 145.000 KM, a za organizaciju ovog događaja raspisana su do sada četiri tendera. Dodatno, ugovor za snimanje dokumentarnog filma o izgradnji MHE „Bočac 2“, dodijeljen je početkom godine ponuđaču „BUZZ Consulting“ Banja Luka za ponuđenu cijenu u iznosu od 55.019,25 KM, piše Transparentno.

Na prvom tenderu za organizaciju događaja, pisanje scenarija i koordinaciju protokola svečanog otvaranja pobijedila je firma Bono Banjaluka sa cijenom od 56.979 KM.

Još toliko koštaće ugostiteljske usluge, а prema priloženom meniju služiće se raznovrsna hrana visokog kvaliteta, dok na karti pića između ostalog obavezno moraju stajati vina Žilavka Kovačević i Šardone Anđelić. Posao je dodijeljen svečanom salonu Krin iz Laktaša.

Uz sve to, raspisan je i treći tender za iznajmljivanje šatora, što će biti plaćeno dodatnih 30 KM po osobi. Ugovor još nije dodijeljen, a u preduzeću HE na Vrbasu procijenili su da će šator za 580 osoba koštati 17.550 KM.

Zadatak firme Bono, koja je po uslovima tendera među zaposlenima morala imati režisera, dva dizajnera, montažera i dramaturga, je organizacija događaja, dizajn, postavljanje dvije bine i ozvučenja. Angažovanje dramaturga izazvalo je pažnju javnosti, jer njegova uloga u organizaciji ovakvog događaja nije jasna, imajući u vidu da je zadatak dramaturga adaptacija dramskih tekstova i slični poslovi. Na kraju će cijeli događaj još više koštati jer će Bono obezbijediti samo pozivnice, plakete, zahvalnice i rekvizite za svečano otvaranje (crveni tepih, stubići, satenske vrpce, makaze, jastučić), dok je četvrti tender raspisan za nabavku promotivnog materijala, u šta spadaju papirne plаstificirаne kese, metаlni privjesci, rаdni blokovi, hemijske olovke i upаljаči. Procjenjuje se da će to koštati 14.040 KM.

Dodatna promocija ovog događaja osigurana je i direktnim prenosom na Radio televiziji Republike Srpske, koji je najavljen za 02.10.2018. godine.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Related posts