Vlasnik prve api komore u Bihaću Armin Nuhanović nudi besplatne inhalacije

Mladi pčelar Armin Nuhanović (27) iz Bihaća vlasnik je prve api komore u tom gradu, a svojim sugrađanima nudi besplatne zdravstvene inhalacije ljekovitim zrakom iz pčelinjih košnica.

“Odgovorno tvrdim da nema nikoga ko je prošao tretman a da nije osjetio poboljšanje zdravlja. Recimo, za alergijski bronhitis dovoljne su tri inhalacije i efekti će se odmah osjetiti. Slično je i s astmom, ali i sa drugim respiratornim oboljenjima, a odlični rezultati se postižu i kod osoba koje boluju od stresa, srčanih i nervnih bolesti. Dovoljno je da uđete u drvenu kućicu i udišete vazduh iz košnica, u kojima je više od 50.000 pčela”, kaže Nuhanović.

Kaže kako se odlučio da usluge svoje api komore besplatno ponudi svima koji žele ovakvu vrstu tretmana, što je vremenom naišlo na izuzetno dobar odjek.

Inače, Nuhanović je medicinski tehničar i trenutno je zaposlen u Oružanim snagama BiH, a gotovo cjelokupno slobodno vrijeme provodi u svom pčelinjaku. Kaže kako je ljubav prema pčelarstvu naslijedio od oca i da mu je želja da u budućnosti formira api centar i na taj način pokaže djelotvornost pčelinjih proizvoda na ljudsko zdravlje.

“Liječenje api terapijom danas je rašireno u svijetu i svaka vrsta bolesti se može liječiti medom, polenom, voskom i drugim pčelinjim proizvodima. Jednostavno, želim da pokažem koliko su pčele važne, ne samo za svijet prirode, već i za čovjeka i njegovo zdravlje”, objašnjava Nuhanović.

Ovaj mladić kaže kako se pčelarstvom aktivno počeo baviti prije 10 godina i da trenutno posjeduje 120 košnica. U posljednjih nekoliko godina posebno se specijalizirao za proizvodnju matične mliječi i drugih pčelinjih preparata koji se koriste u prevenciji i liječenju različitih vrsta bolesti.

nezavisne.com

Related posts