Vlada USK i MUP USK: Produžen Kolektivni ugovor

U Bihaću su danas predstavnici sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i premijer USK Husein Rošić potpisali Sporazum o nastvaku primjene Kolektivnog ugovora za uposlenike ovom Ministarstva.

Na 127. Sjednici, na prijedlog Anela Ramića, ministra unutrašnjih poslova Vlada Unsko-sanskog kantona dala je saglasnost na Sporazum o nastavku primjene Kolektivnog ugovora za uposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona do 31.12.2017.godine. Vlada Unsko-sanskog kantona i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona zaključili su 22.11.2016.godine Kolektivni ugovori za uposlenike MUP-a USK. Članom 79. Kolektivnog ugovora definisano je da se isti zaključuje na period od jedne godine. Obzirom da 22.11.2017.godine prestaje primjena Kolektivnog ugovora, Vlada Unsko-sanskog kantona i Sindikat policije saglasni su da se Kolektivni ugovor produži do 31.12.2017.godine.
I predstavnici Sindikata i resorni ministar Anel Ramić kao i premijer Rošić, saglasni su da izvršna vlast i ovaj sindikat izvrsno sarađuju sa zajedničkim ciljem poboljšanja uvjeta rada i standarda zaposlenih u MUP-u USK.

Related posts