Razlog je jednostavan: Medunjanin ili Salihović moraju početi meč protiv Belgije

Fudalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na stadionu “Grbavica” u Sarajevu igra duel pretposljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica istine za tim Mehmeda Baždarevića. Samo pobjeda ostavlja Zmajeve u borbi za baraž. S druge strane je moćna selekcija Belgije, predvođena brojnim zvijezdama i nosiocima igre mnogih evropskih klubova.

I jednoj i drugoj reprezentaciji nedostaje nekolicina igrača. Svakako zbog izostanaka više razloga za brigu ima Mehmed Baždarević. Naročito zbog Miralema Pjanića, jednog od najboljih evropskih veznjaka.

Miralem Pjanić je sjajan izvođač prekida. A prekidi su jedna od šansi Zmajeva protiv Crvenih đavola. Ko će umjesto Malog princa biti zadužen za kornere, slobodne udarce?

Naravno, opcije su dvije. Sejad Salihović ili Haris Medunjanin. Oba fudbalera prepoznatljiva su po odličnoj ljevici. Osim toga, Salihović i Medunjanin su kalibar fudbalera koji uvijek mogu pružiti adekvatan zadnji pas. I logično je da Mehmed Baždarević jednom od iskusnih veznjaka ukaže priliku od prve minute.

Related posts