Velika Kladuša: Pod okriljem noći uklonjen plakat o 25. godišnjici 5. korpusa Armije RBiH

U Velikoj Kladuši je protekle noći uklonjen plakat koji govori o 25. godišnjici osnivanja 5. korpusa Armije R BiH.

U saopćenjima udruženja logoraša, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, porodica šehida i poginulih boraca i Patriotske lige Velika Kladuša, te OO Stranke demokratske akcije zmeđu ostalog stoji da obilježavanje 25. godišnjice formiranja 5. korpusa A RBiH podsjeća sve u Bosni i Hrcegovini, USK pa i općini Velika Kladuša na časnu herojsku borbu svih bosanskohercegovačkih partiota, koji su svojom krvlju i životima branili i odbranili domovinu od agresora i domaćih izdajnika.

Oštro osuđuju što je velikokladuška lokalna vlast na ovako sramotan način pod okriljem noći uklonila plakat koji podsjeća na očuvanje tekovina odbrambeno oslobodilačkog rata. Stoga ih pozivaju da se konačno probude i shvate da svijet ne počinje i ne završava sa njima, te da je veličanstvena pobjeda Armije BiH i armijskog 5. korpusa činjenica i svjetla tačka u bližoj historiji ovog kraja i Bosne i Hercegovine.

Od nadležnih institucija i organa zahtijevaju da u skladu sa svojim ovlastima ispitaju provocirajuće djelovanje kojim se narušavaju međuljudski odnosi, a da se akteri ovog čina sankcioniraju, navodi se u saopćenjima.

Kako nam je u telefonskom razgovoru kazao predsjednik Udruženja Patriotske lige Velika Kladuša Nijaz Miljković plakat je po propisanoj proceduri postavila Jedinstvena organizacija boraca A RBiH Velika Kladuša.

/rtvusk.ba

Related posts