Već poznati pojedini detalji o Samsungovim smartphoneima S10 i X

Tek je maj, a glasine o Samsungovim budućim smartphoneima Galaxy S10 i X se polako pojavljuju iako bismo u ovo doba godine trebali slušati i čitati špekulacije o Galaxyju Note 9.

Novi izvještaji govore da će Galaxy S10 biti predstavljen u januaru 2019. godine na Consumer Electronic Showu, ranije nego se vjerovalo. To tvrde izvori iz Južne Koreje, koji su dodali da će proizvodnja početi najranije u oktobru.

Osim Galaxyja S10, pojavile su se i glasine o Galaxyju X. Ovaj uređaj privlači još više pažnje jer se radi o prvom savitljivom Samsungovom smartphoneu ikada. Ovaj mobitel će vjerovatno biti predstavljen na Mobile World Congressu u februaru 2019. godine, kada inače Samsung predstavlja novi Galaxy S model. To objašnjava zašto bi Samsung pomjerio predstavljanje Galaxyja S10 za januar, kako bi Galaxy X mogao “zasjati” mjesec dana kasnije u Španiji.

Galaxy X je dobio novo kodno ime, a to je Winner. Prethodno je projekt savitljivog smartphonea nosio kodni naziv Valley, a to ime je otkriveno još 2015. godine.

Samsung će započeti prikupljati dijelove za pomenuti smartphone u novembru, ali će se uređaj pojaviti u ograničenom broju jer kompanija želi povećati interes na tržištu prije nego krene svim snagama u tom pravcu.

Savitljivi Galaxy je prethodno pokazan partnerima na CES-u ove godine, a imao je 3,5-inčne OLED ekrane, jedan s vanjske te dva s unutrašnje strane.

U izvještaju se navodi da dva 3,5-inčna unutrašnja ekrana zapravo čine prednji dio uređaja, odnosno da daju 7-inčni ekran. Treći 3,5-inčni OLED ekran na vanjskoj strani omogućava korisnku interakciju s uređajem kada je on preklopljen, odnosno savijen.

Još uvijek je prerano govoriti da li će baš ovaj prototip postati komercijalna verzija koju će Samsung prodavati naredne godine. Također, postoji šansa i da kompanija odgodi dolazak ovog smartphonea.

Related posts