Upravni odbor NK Jedinstvo Bihać se ogradio od poziva na bojkot proizvoda Bihaćke pivovare

Dana,05.04.2017.godine je pokrenuta medijska incijativa o bojkotiranju proizvoda Bihaćke pivovare u kojima se između ostalog navodi da NK Jedinstvo poziva navijače na bojkot proizvoda Bihaćke pivovare.

Navedeni navodi nisu istiniti, nogometni klub Jedinstvo Bihać u svom službenom obraćanju nije nigdje pozvao navijače na bojkot proizvoda.

Istina je da inicijativa vezana za prodaju piva s grbom Jedinstva pokrenuta još prošle godine, ali nažalost ista nije realizirana namaiz nepoznatih razloga i bez dodatnih obavještenja od strane Bihaćke pivovare.

Vezana vijest: Bišćani pozivaju na bojkot svog piva: Bihaćki Preminger postao pivo Veleža iz Mostara! (FOTO)

Takoder je istina da Preminger sponzorira NK Jedinstvo već duži niz godina u skladu sa svojim mogućnostma. NK Jedinstvo ističe da svi članovi kluba imaju pravo na uvid sponzorskim ugovorima koje je potpisao klub, te takoder i svim ostalim informacijama.

Istina je takoder da NK Jedinstvo podržava i rad Bihaćke pivovare, te je u vezi s tim ustupio eksluzivno pravo Bihaćkoj pivovari na prodaju svojih proizvoda na koncertu „Bijelo dugme” bez naknade u cilju dobre poslovne suradnje.

Navodi o tome da KN Sila Nebeska poziva građane na bojkot, ne možemo komentarisati s obzirom da je KN Sila Nebeska pravno tijelo odvojeno od NK Jedinstvo, te bi bilo neozbiljno stavljatt u istu konotaciju ova dva pravna subjekta. – stoji u saopštenju Upravnog odbora NK Jedinstvo Bihać.

Related posts