Ujak je u oporuci porodici ostavio garažu, a kada su vidjeli šta je u njoj ostali su bez teksta!

Kada su članovi porodice doktora Harold Carra saznali da su naslijedili garažu, očekivali su veliki nered, puno prašine, smeća, međutim, kada su je otvorili ostali su potpuno zatečeni prizorom.

Unutar garaže, među gomilama medicinskih mašina, 1.500 konzervi od piva, na hiljade računa, pa čak i špijunskog ronilačkog odjela iz II svjetskog rata, bio je Bugatti 57S iz 1937. godine, jedan od samo 17 ikad napravljenih!

Svi su znali da doktor gaji strast prema automobilima, ali niko nije znao da posjeduje jedan ovakav primjerak, piše “Geek“…

Kolekcionari obožavaju automobile. “Bugatti 57S vrijedi mnogo jer ga niko nije koristio već 50 godina. Bio je to jedan od izvornih super-auta“, objasnio je njegov nećak. “Kad je napravljen mogao je voziti 130 km/h, u vrijeme kad su drugi automobili mogli napraviti samo 50 km/h.”

Carr je kupio auto prije više od 50 godina za 15.500 funti, oko 22.200 USD, a njegova porodica je prodala automobil na aukciji za više od 3 miliona funti, što je više od 4,3 miliona dolara.

“Naravno da smo oduševljeni, porodica je presretna što će podijeliti ovaj novac“, rekao je njegov nećak o prodaji.

Related posts