„Ubistvo u pokušaju“ u Bihaću: Novi sukob migranta iz Libije u alkoholiziranom stanju

Dana 03.10.2018.godine, Policijskoj stanici Bihać, obratilo se više građana koji su prijavili da je došlo do fizičkog sukoba između migranta u privatnoj kući koju isti koriste a koja se nalazi u Ulici 502.Vbbr, te da ima povrijeđenih lica.

Izlaskom na lice mjesta događaja, policijski službenici zatekli su povrijeđena lica – migrante, a radi se o licima M.B. (1986), E.B. (1992) i W.T. (2000) sva trojica iz Libije. Istima je ukazana liječnička pomoć u Kantonalnoj bolnici Bihać i gdje su licima M.B. i E.B. konstatovane lakše tjelesne povrede, dok je lice W.T. zadržano na liječenju i kojem su konstatovane teške tjelesne povrede nanešene u predjelu abdomena upotrebom podesnog predmeta.

Uviđaj na licu mjesta pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, koji su utvrdili da su gore navedena lica konzumirali alkoholna pića nakon čega je došlo do verbalnog a potom do međusobnog fizičkog sukoba da bi u jednom trenutku lice M.B. ( 1986 ) nanio teške tjelesne povrede upotrebom komada stakla licu W.T. ( 2000).

Lice M.B. (1986) i E.B. (1992) lišeni su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada od strane istražitelja SKP MUP USK-a.

Protiv lica E.B. (1992) i W.T.( 2000) Kantonalnom tužilaštvu USK-a, biti će podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 173. KZ F BiH „ Laka tjelesna ozljeda“.

Lice M.B ( 1986 ) uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 173 KZ F BiH „Laka tjelesna ozljeda“ i krivičnom djelu iz člana 166 KZ F BiH „ Ubistvo“ a u vezi sa članom 28 KZ F BiH „ Pokušaj“ biti predan na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

O predmetnom događaju upaznata je i Služba za poslove sa strancima – Terenski ured Bihać.

Related posts