U nesreći kod Sanskog Mosta poginuo 20-godišnji Aldin Ajkić

Na magistralnom putu M-15 Ključ – Sanski Most u mjestu Vrhpolje dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 20-godišnji mladić, dok su dvije osobe teško povrijeđene, potvrdila nam je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić. Nezvanično, život je izgubio Aldin Ajkić iz mjesta Kamičak kod Ključa.

Zbrinuta u bolnici

Kako nam je kazala Galić, građani su policiji prijavili jučer ujutro da su primijetili automobil koji je s ceste sletio u kanjon Sanice. Dolaskom na mjesto događaja, pronađen je Audi A3 slovenskih tablica u kojem su se u trenutku nesreće nalazile tri mlade osobe iz Ključa.

– Na mjestu događaja konstatirana je smrt A. A. (20), dok su teške povrede zadobili maloljetnica (16) i B. A. (20), svi iz Ključa – kazala nam je Galić.

Maloljetnica je zadobila po život opasne povrede i hitno je upućena u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać, iz koje nam je rečeno da je smještena na Neurohirurgiji. A. B. (20) je, također, zadobio teške povrede.

Uzrok nepoznat

On je sanitetskim vozilom Doma zdravlja Sanski Most u Prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS dovezen jučer u 10.35 sati. Hospitaliziran je u Službi za neurohirurgiju. Prema riječima načelnice ove službe dr. Vesne Ivanišević i dr. Zorana Aničića, koji je bio glavni dežurni jučer na Hirurgiji, A. B. je primljen s povredama glave, tijela i prijelomom ključne kosti.

Obavljen je uviđaj na mjestu nesreće, a saobraćaj je na ovom magistralnom putu bio potpuno obustavljen. Uzroci zvanično nisu poznati, a špekuliralo se o neprilagođenoj brzini.

Oproštajne poruke

Vijest o pogibiji mladog Ajkića munjevito se proširila društvenim mrežama. Oproštajne poruke i izjave saučešća ožalošćenoj porodici stalno su pristizale.

avaz.ba

Related posts