U bojama sunca, prirode i igre: Kako je nastao Mural inkluzije u Cazinu

Cesta koja vodi ka radosti, ljubavi i drugarstvu otvorena je za sve. Nema tog djeteta koje nema pravo krenuti cestom sreće i postati dio zajednice u kojoj različitost predstavlja bogatstvo a ne razlog za podjelu.

U bojama sunca, prirode i igre, ovu poruku šalje Mural inkluzije, koji predstavlja jednu od znamenitosti grada Cazina.

Međunarodno priznati mladi umjetnik Rikardo Druškić i bh. street-art i grafiti umjetnik Muhamed Baručija oslikali su mural u sklopu kampanje Svi smo mi djeca (#MiDjeca), s ciljem podizanja svijesti o važnosti uključivanja djece s poteškoćama u obrazovanje i društvenu zajednicu. U stvaranju ovog jedinstvenog umjetničkog djela na lokaciji Sportskog centra Alinac, umjetnicima su se pridružila djeca s poteškoćama u razvoju iz cazinskog Centra za razvoj inkluzivnih praksi (CRIP), te učenici osnovne škole Cazin II.

Mural inkluzije u Cazinu drugi je ove vrste, nakon što je u septembru mural na temu inkluzije otvoren u Bihaću, takođe u sklopu kampanje #MiDjeca koju provodi organizacija Save the Children u Bosni i Hercegovini.

U nastavku vam donosimo poseban video u kojem možete pogledati kako je teklo oslikavanje Murala inkluzije, ali iz zraka! Autor videa je Vahid Ponjević, snimatelj i fotograf iz Cazina:

MiDjeca Cazin

Grad Cazin dobio novu znamenitost: Oslikan Mural inkluzije (FOTO)

Gepostet von Vahid Photography am Donnerstag, 26. Oktober 2017

 

Related posts