U Bihaću otvorena „Bosanska soba“

U prostorijama bihaćke mjesne zajednice Sokolac danas je upriličeno otvorenje “Bosanske sobe”, koja prema riječima idejnog tvorca Nafihe Gagić, ima za cilj očuvanje tradicije i kulturne baštine naroda Bosne i Hercegovine.

„Hvala svima koji su nam pomogli da realiziramo ovaj projekat koji će u najljepšem svijetlu predstavit dio naše kulturne baštine i tradicije ne samo mladim naraštajima, veći i stranim turistima, koji su sve mnogobrojniji na našim prostorima, a kojima je česta destinacija naša srednjovjekovna tvrđava stari grad Sokolac.U narednom periodu planiramo osnovati i registrovati Udruženje žena “Sokolac”, te putem udruženja nastavili sa promoviranjem i njegovanjem naše tradicije, kao i same naše MZ Sokolac“ –kazala je Gagić, zahvalivši se Hasanu Keranoviću iz Cazina na podršci pri izradi postavke sobe.

Današnjem otvorenju pored gostiju iz Cazina i Brekovice, prisustvovao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji je u svom obraćanju zahvalio svima koji su dali svoj doprinos da bosanska soba ugleda svijetlo dana i bude jedinstvena turistička ponuda u gradu Bihaću.

„Ovo je najbolji primjer kako se voljom i entuzijazmom može realizirati jedan projekat koji je jedinstven za naš grad. Ponosim se ovom sobom i pozivam sve građane da posjete sobu, ali i da se u ostalim bihaćkim mjesnim zajednicama otvori slična soba“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Related posts