U Beogradu javna podrška ratnom zločincu Ratku Mladiću, skupovi u Banjoj Luci i Novom Sadu

Nekoliko desetina ljudi okupilo se u Beogradu na skupu podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću kojeg je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Među okupljenima bili su i poslanici pokreta “Dveri” Boško Obradović, Marija Janjušević i Srđan Nogo, ali i pripadnici organizacije “Srbska akcija”.

Učesnici skupa okupili su se na Trgu Republike, a članovi “Srbske akcije” razvili su ispred spomenika Knezu Mihailu transparent “Junak, a ne zločinac” i nosili Mladićevu fotografiju.

Obradović je rekao je novinarima da bi ga bilo sramota da nije izašao na ulicu da izrazi protivljenje antisrpskom tribunalu i pruži podršku generalu Mladiću koji je “spriječio treći genocid nad Srbima u 20. vijeku”.

On je rekao da Mladić i Radovan Karadžić, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH, trebju biti poštovani, jer su osnivači Republike Srpske.

Obradović je naveo da su presude Haškog tribunala režirane i da je njihov cilj da Srbe prikažu kao genocidan narod, prenose beogradski mediji.

“Generalu Mladiću se sudi da bi bila ukinuta Republika Srpska da bi bila utopljena u vještačku BiH, da bi se srpski narod proglasio za genocidan, a mi na to ne pristajemo”, rekao je Obradović.

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras je postavljen transparent podrške Mladiću. Nije poznato ko je postavio transparent na kojem piše “Ratko Mladić heroj”.

Veća grupa građana okupila se večeras i na Trgu slobode u Novom Sadu, protestujući protiv odluke Haškog tribunala.

Okupljeni su raširili transparent “Doživotna presuda lažnog suda, za večnu legendu o časnom vojniku – Ratko Mladić”, te pjevali patriotske pjesme i uzvikivali parole protiv Haškog tribunala i NATO-pakta.

Related posts