Tužan kraj Matthiasove potrage: "Od mnogih sam čuo da su mi roditelji bili divni ljudi"

Prije nekoliko dana, na portalu Cazin.NET, objavljen je nesvakidašnji apel, kojim smo pokušali pomoći Matthiasu Blocheru, rođenom kao Vilić Ziris, da pronađe svoju davno izgubljenu majku Muniru porijeklom iz Cazina.

Matthias Blocher, rođen je kao Vilić Ziris, i 32 godine pokušavao je da pronađe svoju biološku majku kojoj se od 1972. godine gubi svaki trag.

“Od 1972. godine gubi joj se svaki trag, vjerujem da se vratila u svoje rodno mjesto Mutnik u Cazinu. Već 32. godine bezuspješno pokušavam da pronađem svoju majku, tako da sam se odlučio da sa svojom pričom obratim se široj javnosti, u nadi da ću na taj način pronaći svoju majku”, izjavio je prije nekoliko dana nadajući se da će je, nakon mnogo prevaziđenih prepreka, konačno pronaći i upoznati.

No, na svu žalost, žarka želja da konačno upozna svoje roditelje, Matthiasu se nije ostvarila.

Prema potvrđenim informacijama, njega je potraga za davno izgubljenom majkom odvela čak u Srbiju (Mali Zvornik), gdje je saznao da je njegova majka Munira Vilić preminula još 2011. godine.

Da bi cijela priča bila još tužnija, nedugo nakon tog saznanja, dobio je i potvrđene informacije da je i njegov biološki otac preminuo.

Iako je potraga za davno izgubljenim roditeljima okončana tužno, Matthias je sretan jer uprkos svim preprekama nikada nije odustao od želje da konačno sazna šta se s njima dogodilo, a pri tom je saznao i da su bili divni ljudi.

Ovom prilikom, Mathhias Blocher se zahvaljuje svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli u potrazi njegovih roditelja.

“Draga familijo i prijatelji, ovim putem vam se želim zahvaliti na pomoći u mojoj potrazi za svojim korijenom. Na prvom mjestu Alma Ho, bez njene pomoći ne bih imao snage preći ovaj put. Isto se zahvaljujem Sargon Skrgic i Nevenka Dragiša, njihove informacije su me dovele do daljih saznanja.Moj strah i moje brige su se ispostavile kao neosnovane. Cijela moja familija me želi upoznati i sretan sam zbog toga.Nažalost se ispostavilo da su mi oba roditelja mrtva.
Od mnogih sam čuo da su bili divni ljudi i to me čini sretnim! Definitivno ću za par mjeseci posjetiti Bosnu, upoznati domovinu i svoj korijen. Radujem se svakom članu familije koji me želi upoznati. Već sad se radujem tome, sretan sam i zahvalan!
Imam puno dajdži, stričeva, tetki, rodica, rođaka, sestru i njenu djecu. Sa nekima od njih sam već u kontaktu i obostrano osjećamo duhovnu povezanost. Vaš odziv na moju potragu mi je nevjerovatan i za mene neshvatljiv u pozitivnom smislu riječi.
Zahvalan sam vam zajedno sa jednim od dajdži moje majke.Puno lijepih pozdrava iz Njemačke.
Već grlim one koje ću imati čast upoznati ih. Sa prijateljskim pozdravima, ljubavlju i zahvalnosti”

Matthias “Ziris”

Related posts