Tri tajne zbog kojih najljepša žena svijeta izgleda 10 godina mlađe

Magazin “People” proglasio je Juliju Roberts najljepšom ženom svijeta za 2017. godinu, i to peti put u historiji ovog magazina.

To ne čudi s o bzirom na to da glumica godinama plijeni pažnju svojim osmijehom i uvijek besprijekornim izgledom. Otkrivamo šta se skriva iza njenog mladolikog izgleda.

1. Ne boji se ugljikohidrata

Julia Roberts je još 2012. otkrila da ne može biti na dijetama koje traže da se iz prehrane izbace ugljikohidrati, jer se ne može odreći hljeba. Uz pomoć nutricionistice Carrie Wiatt, Julia je odlučila uravnotežiti svoju prehranu.

Za doručak obično pojede zobene pahuljice, sezonsko voće i jogurt ili mrkvu i muffin s bananom. Za ručak će pojesti pečenu puru s artičokama ili pitu punjenu špinatom s pilafom, a navečer će uživati u ribi s prženim đumbirom, kvinojom i kineskim povrćem. Obožava avokado koji zna pojesti i uz doručak i večeru. Za desert se ne ustručava pojesti kolač.

– Zato što se nikad nisam susrela s kolačem koji mi se nije svidio – rekla je još 2008. godine lijepa Julia, prenosi Zadovoljna.hr.

Zgodna žena je u privatnim trenucima prava domaćica koja voli brinuti o svojoj djeci. Brine se da svoje zdrave navike koje je stekla kroz godine prenese na svoju djecu.

– Kao što uvijek kažem svojoj djeci, morate jesti dobre stvari kako biste dobili dobre stvari. Volimo tu filozofiju – otkrila je Julia.

2. Trenira četiri puta sedmično po sat vremena

Julia trenira jogu kako bi bila u odličnoj formi. Također voli i pliometrijski trening, pilates i vježbanje u vodi.

– Ne volim vježbati, ali zato volim onaj osjećaj nakon treninga – rekla je Julia.

3. Ima minimalističke metode u svojoj beauty rutini

Dentalna higijena važna je, očito, ženi sa slavnim osmjehom.

– Perem zube sa sodom bikarbonom – rekla je prije par godina slavna zgodna žena.

Njena metoda čišćenja zuba nije jedina stvar koju čini na jednostavan način.

– Operem zube, umijem se i nanesem kremu za sunčanje. Zaposlena sam mama, i ponekad uspijem samo nanijeti tu kremu svojoj djeci, istrčim van i onda mi “izgori” nos. Zato ulažem veći napor kako bi se brinula o sebi – rekla je Julia koja koristi maslinovo ulje za svoju kožu.

Glumica kapne nekoliko kapi tog ulja i tople vode na svoju kožu kako bi joj dali svježi izgled.

Roberts će u oktobru napuniti 50. godina, ali i dalje izgleda barem 10 godina mlađa.

Related posts