Tragedija: Uplakani otac ljubi sliku poginule supruge i kćerke

Tuga, šok, nevjerica, zavladala je Apatinom u Srbiji, kada se pronijela vijest da su poginule majka i kćerka, dok se u kući porodice Beslać okupljaju ljudi da izraze saučešeće, bez da nađu dovoljne riječi utehe.

Milica Beslać (16) srbijanska reprezentativka u fitnesu i njena majka Tanja (37) poginule su jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kovačice, dok je ocu i suprugu Jovi (42), koji je vozio auto, polomljeno rame, piše Blic.

U ulici Poljskoj u Apatinu okupljaju se brojni Apatinci, rodbina, prijatelji, komšije porodice Beslać.

Otac Jovo u suzama zapomaže.

– Nije to sudbina, da je sudbina mene bi odnijela. Šta sam bogu skrivio da mi uzme najmilije. Što nije mene, ja sam se naživio – plačući izgovara nesretni muškarac, pa ljubi sliku kćerke i supruge koja uz sveću stoji na stolu.

Ispod stola pas se pokunjio, a Jovo mu kaže: “Čekao si tvoju Milicu da te pomazi. Kuku meni šta ću ja u životu bez svoje mezimice”.

Nesretni muškarac ispričao je šta se juče dogodilo:

– Supruga i kćerka su na licu mesta ostale mrtve, dok je gospođa Branislava davala znake života. Međutim, znalo se da neće preživeti jer joj je glava bila smrskana. Njena i glava moje djevojčice su bile jedna pored druge, smrskane – kaže Jovo.

Kobnog dana, kada se dogodila tragedija, baka i prabaka Ana postavila je sto za večeru čekajući sa praunkom Nenadom (12) svoju porodicu da se vrate sa takmičenja iz Rumunije.

Kada je saznala da ih neće biti za stolom u šoku je samo legla u krevet.

– Nema mojih. Čekam samo kćerku Kaću, (majku stradale Tanje i baku male Milice), da je još jednom vidim, da dođe iz Italije gde je na privremenom radu. Ja ovo neću preživjeti – jada se prabaka Ana komšijama.

Sestra stradale Tanje, Suzana, poznata kuglašica, ne može da izgovori ni riječ. Plače zajedno sa Jovom i njegovim sinom Nenadom. Još ne vjeruje da je izgubila najbližu rodbinu.

U dvorištu Beslaća puno ljudi, Sjatio se skoro cijeli grad. Niko ni riječ ne može da progovori. Najbliži prijatelji od tuge zanijemeli.

– Nema riječi kojima bih utješila porodicu sa kojom smo sve slave zajedno obilježavali, svaku novu godinu dočekivali. Šta će Jovo sa sinom Nenadom, kako će sami, kakva se to zla kob nadvila nad našim prijateljima – kaže prijateljica familije Beslać.

Related posts