Svratio do Bihaća: Džanan Musa nakon utakmice života uživao u krugu porodice

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, sinoć je protiv Mornara u 9. kolu ABA lige odigrao partiju života.

Naš dragulj u dresu Cedevite ubacio je 35 poena, uz samo dva promašaja iz igre (pet od šest za dva i tri poena), što mu je rekord karijere kada su u pitanju minute u seniorskom timu.

No, za Musu nema odmora. Nakon što se pozdravio sa saigračima u hrvatskom prvaku, jutros je već bio u rodnom Bihaću. Kratko je svratio kući na putu ka Sarajevu, gdje će se pojaviti na okupljanju reprezentacije pred mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije i Francuske.

Iako se družio samo s porodicom (otac, majka, brat i njegova supruga), Džanan je našao vremena i bihaćke medije, te je stao pred kamere RTV USK i kolegi Anisu Pašaliću odgovarao na pitanja o Cedeviti, reprezentaciji, te budućim planovima.

I ovim potezom potvrdio je svoju veličinu, odnosno da nije zaboravio odakle dolazi, što je rijetkost kada su sportisti s karijerom u pitanju. Zato i jeste omiljen, gde god da se pojavi… Svaka čast!

/faktor.ba

Related posts